De top 5 staande kapstokken van 2023

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Een staande kapstok is een nieuwe aanwinst op de markt van woonartikelen. Het is een vernieuwend ontwerp dat veel toepassingen heeft, vooral in drukke ruimten zoals gangen, ingangen en eetkamers. Deze rekken hebben dynamische kenmerken waardoor ze niet alleen geschikt zijn om je jassen op te hangen, maar ook schoenen, paraplu’s en andere volumineuze voorwerpen die je eruit wilt hebben.

Over onze top 5 van staande kapstokken

In onze top 5 van beste staande kapstokken hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waar is een staande kapstok van gemaakt?

De meeste staande kapstokken zijn gemaakt van hout, staal of ijzer. Ze worden meestal geleverd met een paar haken voor jassen, jacks, mutsen en handschoenen, die de vorm hebben van hertenhoeven.

  • Houten kapstokken: Een houten kapstok kan van allerlei houtsoorten en kleuren zijn. De meeste mensen kiezen mooi hardhout zoals mahonie, walnoot of teak.
  • Stalen kapstokken: Stalen kapstokken zijn neutraler en geschikt voor huizen met jonge kinderen, omdat het oppervlak niet gemakkelijk krassen maakt. Ze zijn er in effen kleuren, in roestvrij staal of in gepoedercoat metaal in wit, zilver of zwart. Sommige hebben wieltjes, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn als dat nodig is.
  • IJzeren kapstokken: Dit zijn veruit de meest stijlvol uitziende staande rekken die je vandaag op de markt vindt. Ze zijn gemaakt van ijzeren staven die aan een ijzeren frame hangen. De afstand tussen de staven is iets groter dan die van je gemiddelde kledinghangers, zodat ze er niet overheen hangen, terwijl ze toch

Hoe ziet zo’n rek eruit?

Staande kapstokken zijn er in allerlei vormen, maten en uitvoeringen. De meeste rekken gebruiken echte dierenhoeven om je jassen aan op te hangen, zodat ze goed passen in een rustieke inrichting. Er zijn ook modellen die metalen buisjes in elkaar plaatsen om unieke vormen te maken, die je hier vindt . De beoordelingen van de beste staande kapstokken helpen je de kapstok te kiezen die het beste bij je huis past.

Welke soorten staande kapstokken zijn er?

Er zijn aan de muur gemonteerde staande kapstokken waar je je jassen aan kunt hangen. Ze zien er delicaat uit omdat ze gemaakt zijn van ofwel kristallen ofwel glazen panelen. Je kunt ook staande metalen rekken op de vloer installeren die lijken op een ouderwetse standaardlamp, terwijl sommige lijken op bomen met takken voor haken om voorwerpen aan op te hangen. Sommige hebben zelfs lades waarin je hoeden, sjaals, wanten en andere accessoires kunt opbergen. Staande schoenenrekken zijn er ook in verschillende vormen, maten en kleuren.

Bekijk ook: onze top 5 industriële staande kapstokken.

Hoeveel kosten deze rekken?

Een staande kapstok van goede kwaliteit kost je niet meer dan € 50, maar de prijzen kunnen oplopen tot € 200. Er zijn modellen voor kinderen en voor volwassenen; en ook die met opbergruimte zoals laden of kasten. Je vindt ook kapstokken die eruit zien als hertenkoppen.

Waar kun je een staande kapstok plaatsen?

De mogelijkheden zijn eindeloos! De meeste mensen installeren hun staande kapstokken in de ingang van hun huis, omdat hier de jassen en schoenen zich vaak opstapelen. Maar als je een overdekte veranda of een kantoor vestibule bij je huis hebt, kun je deze ruimtes ook gebruiken om jassen op te hangen en andere klusjes te doen tijdens regen- of sneeuwstormen.

Staande kapstok versus hangende kapstok

Er zijn veel voor- en nadelen als het gaat om staande kapstokken tegenover hangende kapstokken. De eerste zijn veel gemakkelijker in gebruik omdat je niet door jassen op de vloer hoeft te ziften om de jouwe te vinden, maar ze hangen gewoon aan haken. Hangende rekken bieden meer ruimte per haak, zodat je in een beperkte ruimte meer jassen, sjaals of tassen kwijt kunt.

Ook interessant: de top 5 staande zwarte kapstokken.