Step met grote wielen: de top 4 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.3 / 5. Aantal ratings: 3

Of je nu graag op een step rijdt of alleen maar toekijkt. Er zijn een groot aantal top 10 beste steppen met grote wielen op de markt en het kan moeilijk zijn om niet te verdwalen in al die verschillende modellen! Om tijd te besparen leggen we de nadruk op de top 4 beste steppen met grote wielen. Zo kun je je concentreren op wat voor jou belangrijk is zonder al te veel tijd te verliezen aan het onderzoeken van de verschillende modellen.

Over onze top 4 van steps met grote wielen

In onze top 4 van beste steps met grote wielen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een step met grote wielen?

Als je een step met grote wielen koopt, moet je letten op de gebruikte materialen. De belangrijkste onderdelen zijn gemaakt van plastic (hoofdzakelijk ABS) of aluminium, waardoor ze zowel licht als duurzaam zijn. De montage gebeurt vaak met schroeven. Dit zorgt ervoor dat alle onderdelen perfect op elkaar passen zonder spleet of speling, zelfs na intensief gebruik. Het nadeel is dat je een speciaal gereedschap nodig hebt om de step uit elkaar te halen.

De wielen zijn vaak van rubber, maar kunnen ook van plastic of schuim gemaakt zijn. Schuimrubberen wielen zijn de lichtste soort en worden gebruikt voor kinderstepjes. Rubberen wielen zijn zwaarder, duurzamer en geven betere grip op meerdere ondergronden. Wielen van kunststofzijn de goedkoopste en worden vaak gebruikt op speelgoed scooters.

We raden je aan te letten op:

 • Het gewicht van de step;
 • De hoogte van het handvat
 • De grootte van de zwenkwielen (wieldiameter en materiaal);
 • Verstelbare duwstang
 • Vering
 • Extra voorzieningen (verlichting, bel enz.) en kleur(en).

Handige vragen die je jezelf kunt stellen bij het kopen van een step met grote wielen

 • Zal deze step door een meisje of een jongen gebruikt worden?
 • Hoe oud is het kind?
 • Welke materialen zijn voor mij belangrijk?
 • Waar zal de step gebruikt worden (binnen of buiten)? Hoe vaak en voor welk doel zal het gebruikt worden?
 • Welke extra functies wil ik van mijn step met grote wielen?
 • Zijn er veiligheidsvoorzieningen waar ik op wil letten (verstelbaar stuur, verstelbare voetenplank)?
 • Wat is het gewicht en welke maat heb ik nodig?

Step grote wielen: is het rijden hierop wel veilig?

Kinderen die minstens 5 jaar oud zijn en een goede coördinatie hebben moeten prima op een step kunnen rijden. Voor jongere kinderen raden we naast een step met grote wielen ook een kickboard step met grote wielen aan. Kickboard steppen hebben geen pedalen en moeten door het kind geduwd worden. Het voordeel is dat ze minder coördinatie en evenwicht vergen dan een fiets of elektrische step.

Om maximale veiligheid te garanderen is het belangrijk je kind in de gaten te houden terwijl het op een step met grote wielen rijdt, door hem of haar steeds in de buurt te begeleiden. Dit zorgt ervoor dat je het kind snel kunt oppakken of de step kunt stoppen als dat nodig is. We raden altijd aan beschermende kleding te gebruiken, zoals kniebeschermers.

Een echte waaghals? Bekijk dan ook onze top 5 stuntsteps voor volwassenen.

De beste step met grote wielen vinden

Als je een step met grote wielen zoekt, hebben we het grondwerk voor je gedaan. We hebben de top 5 beste scooters verzameld en geanalyseerd, en ze vergeleken met elkaar. Heb je specifieke vragen over deze lijst? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Bekijk ook: de 5 beste elektrische steps voor kinderen