De Top 4 beste stille waterkokers

Laat een beoordeling achter

3.5 / 5. Aantal ratings: 4

Voor veel mensen is het onaangenaam om ’s morgens wakker te worden met het geluid van kokend water. Het enige wat je nodig hebt is een stille waterkoker. Dit artikel lost dit probleem voor je op, door een overzicht te geven van de vier beste stille waterkokers die vandaag op de markt zijn.

Over onze top 4 van beste stille waterkokers

In onze top 4 van beste stille waterkokers hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wat zijn stille waterkokers?

Er zijn gewone elektrische waterkokers en er zijn ook aangewezen ‘stille’ waterkokers die stilte beloven tijdens het koken.

Stille waterkokers hebben een inwendige isolatie die voorkomt dat ze tijdens het koken trillingen of geluiden doorgeven. Je kunt ze zelfs in je slaapkamer of kantoor gebruiken zonder enig ongemak!

Welke materialen worden in stille waterkokers gebruikt?

Stille waterkokers worden gemaakt volgens twee verschillende benaderingen: de ene waarin de waterkoker zelf door een spleet van het voetstuk gescheiden is, in welk geval je hem op het voetstuk moet zetten om hem te laten opwarmen. Als je voor deze aanpak kiest, zorg er dan voor dat er geen spleet is tussen de ketel en het voetstuk als je er water in verwarmt.

Deze spleet zou ervoor kunnen zorgen dat in verschillende kunststoffen aanwezige oliën of wassen in je drinkwater kunnen migreren. De andere gebruikte methode is die waarbij aan de onderkant van het voetstuk rubber voetjes bevestigd zijn, die direct contact maken met tenminste een deel van de waterkoker. Deze manier levert geen risico’s op zoals hierboven vermeld

Hoe kies je een stille waterkoker?

Bij de aanschaf van een nieuwe stille waterkoker moet op de volgende dingen gelet worden: wattage; capaciteit; snoerlengte; automatische uitschakeling; ingebouwde waterniveau-indicator.

Wattage: hoe hoger het wattage, hoe sneller het water verwarmd wordt. Maar een hoog wattage betekent meer stroomverbruik en een hogere elektriciteitsrekening.

Capaciteit: kies een waterkoker met een inhoud van minstens 1 liter, zodat je in een keer genoeg heet water hebt voor je hele gezin of kantoor zonder hem vaak te moeten bijvullen.

Snoerlengte: een korter snoer maakt de waterkoker gemakkelijker in het gebruik omdat hij niet te veel plaats inneemt op het aanrecht, hoewel een langer snoer je meer flexibiliteit geeft om de voet te plaatsen waar nodig.

Automatische uitschakelfunctie: deze is optioneel, afhankelijk van je behoeften, maar is erg handig als je

Koopgids voor je stille waterkoker

Waar zijn stille waterkokers van gemaakt? Je vindt veel verschillende materialen, waaronder keramiek, roestvrij staal, titanium of glas.

Hoe kies je de juiste? Een probleem met lawaaierige apparaten is meestal dat ze water te snel opwarmen. Zoek je een energiezuinigere waterkoker die toch krachtig genoeg is om je water snel aan de kook te brengen, overweeg dan een elektrische waterkoker van titanium te kopen. Het enige nadeel van dit materiaal is het gewicht.

Kwaliteit moet de hoogste prioriteit hebben bij het kiezen van een elektrische waterkoker. Zorg ervoor dat hij enige garantie heeft en een goede klantenservice biedt voor het geval je er later problemen mee krijgt. En onthoud – als je een apparaat wilt dat lang meegaat, ga dan voor producten van kwaliteitsmerken! Tot de populairste merken behoren Krups, DeLonghi en Russell Hobbs.

Stille waterkokers zijn een goede oplossing voor mensen die niet tegen lawaai kunnen als ze net wakker worden of proberen te slapen. Als je behoefte hebt aan wat rust en stilte in je leven, overweeg dan de aanschaf van een van deze apparaten.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je een stille waterkoker?

Meestal heeft een stille waterkoker een knop bovenop die je indrukt om het water te laten koken. Sommige modellen hebben een aanraakgevoelige bediening voor extra gemak. Als het water gekookt is, schakelt de waterkoker automatisch zijn verwarmingselement uit. Behalve hun high-tech uiterlijk hebben veel modellen handige extra functies, zoals een automatische uitschakeling wanneer het waterpeil in de bodem een minimum niveau bereikt en een LED indicator met variabele kleuren die verschillende graden van gereedheid aangeven

Zitten er in stille waterkokers verborgen draden?

Nee – in de meeste gevallen zijn ze volledig snoerloos of hebben ze een heel kort snoer. De stroomvoorziening voor een draadloze waterkoker zit in zijn voetstuk, dat je ook in de muur steekt.

Hoe werken elektrische waterkokers?

Een elektrische waterkoker gebruikt een inwendig verwarmingselement om water heel snel aan de kook te brengen. Er zijn twee manieren waarop dat kan. De meest gebruikelijke methode is met een spoel van nichroomdraad die tussen de twee polen van de stroombron binnen in het ketelhuis gespannen is, meestal zo’n 1-5 millimeter boven of onder de bodem

Hoe lang duurt het om water op te warmen in stille waterkokers?

Veel hangt af van hoeveel inhoud je waterkoker heeft – grotere modellen hebben meer tijd nodig. Meestal kookt een liter water binnen 4 minuten bij maximale capaciteit.