Stuntstep voor volwassenen: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.8 / 5. Aantal ratings: 5

Nu is stuntstep rijden niet alleen voor kinderen. Veel stuntsteprijders zijn volwassenen die hun stuntstep gebruiken om zich in de stad te verplaatsen of om te pendelen, terwijl anderen meer geïnteresseerd zijn in het stunten op de stuntstep. Wat je reden ook is om een stuntstep te willen, je zult er een willen kopen die aan je behoeften voldoet en bij je stuntstep rijstijl.

Over onze top 5 van stunsteps voor volwassenen

In onze top 5 van beste stuntsteps voor volwassenen hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wat is een stuntstep voor volwassenen?

De stuntstep is een straatstep die geëvolueerd is in vele stijlen en variaties. De stuntstep heeft meestal grotere wielen dan BMX of Razor kick scooters, en een stevigere constructie om de grotere omvang en het grotere gewicht van de berijder aan te kunnen.

Toen stuntsteppen bij volwassenen aan populariteit begon te winnen, begonnen bedrijven stuntsteppen te produceren die speciaal voor deze groeiende markt ontworpen waren. Behalve dat ze gemaakt zijn van stevige materialen die meer slijtage kunnen verdragen, en grotere wielen hebben, hebben stuntsteppen voor volwassenen ook hogere handvatten zodat je je comfortabeler voelt als je over je voertuig staat. Toen stuntsteppen voor het eerst op de markt kwamen, waren ze allemaal gemodelleerd naar BMX stuntsteppen. Nu worden stuntsteppen echter vervaardigd met innovatie en stijl in het achterhoofd, zodat stuntrijders een stuntstep kunnen vinden die perfect voor hen geschikt is.

Eerder op zoek naar een step met grote wielen? Bekijk dan onze top 5.

Welke stunts kan ik doen op een stuntstep voor volwassenen?

Stuntsteppen zijn zo ontworpen dat ze je meer stabiliteit bieden dan de gemiddelde straatstep, maar toch net zo soepel rijden als de meeste straatsteppen. Dit maakt stuntsteppen tot perfecte voertuigen om trucs uit te voeren in plaatselijke skateparken of om gewoon door de straten van de stad te cruisen. Er zijn verschillende soorten stunts die je op een stuntstep kunt uitvoeren, waaronder wheelies, grinds, stalls en manuals . Het kan zijn dat je voorkeur voor het ene stunttype boven het andere, maar zorg ervoor dat je ze allemaal uitprobeert om erachter te komen.

Wat zijn enkele belangrijke dingen waar je op moet letten als je een stuntstep koopt?

Stuntsteppen zijn gebouwd om de ontberingen van het stuntrijden aan te kunnen, maar ze hebben toch goed onderhoud en verzorging nodig als je wilt dat ze lang meegaan.

Wielen

Een van je belangrijkste overwegingen moeten de wielen van de stuntstep zijn. Wielen variëren in grootte van 40-50 cm, waarbij 50 het grootst is. Dat een wiel groter is, betekent niet noodzakelijk dat het beter rijdt of langer meegaat dan kleinere wielen. Grotere wielen kosten meer moeite om door bochten te manoeuvreren en kunnen je snelheid tijdens trucjes afremmen. Ze bieden echtermeer stabiliteit bij stuntrijden.

Wielen zijn er ook in verschillende constructies. Afhankelijk van welke stuntstep je koopt, kun je gegoten wielen of ingeperste wielen krijgen . Ingeperste wielen zijn gebruikelijker bij stuntsteppen omdat ze sterk en duurzaam zijn, maar minder duur dan gegoten metalen wielen. Bovendien hebben sommige stuntsteppen kunststof hybride wielen. Deze combinaties van materialen geven stuntsteppers meer flexibiliteit bij het uitvoeren van stunts, terwijl ze toch enige duurzaamheid bieden voor stuntrijden.

Stuur

Een stuntstep stuur bestaat uit twee stangen die elkaar in een rechte hoek kruisen en zo een T vorm met elkaar vormen. De sturen kunnen vlakke of riser bars zijn, afhankelijk van het model stuntstep dat je kiest. Platte stangen zijn tegenwoordig minder populair en moeilijker te vinden omdat stuntrijders de voorkeur geven aan riser bars. Riser bars geven je meer stabiliteit bij het stuntsteppen, waardoor je gemakkelijker trucs kunt uitvoeren.

Risers zijn er in verstelbare en niet-verstelbare modellen. Verstelbare stuntstepsturen laten je de hoogte van de stang veranderen naargelang je lengte of hoeveel speling je wilt tijdens stunts . Niet-verstelbare stuntstepsturen zijn meestal gemaakt voor volwassenen, zodat ze de meeste stabiliteit bieden bij stuntrijden. Maar stuntsteppen met een verstelbaar stuur kunnen zowel door volwassenen als door kinderen gebruikt worden, dus als je jongere gezinsleden hebt die ook willen stunten, zoek dan een model met een verstelbaar stuur zodatstuntstep kan meegroeien met je kind.

Zitting

De zitting van de stuntstep houdt de rijders op de stuntstep en heeft een brede basis voor stabiliteit . Sommige stuntsteppen hebben plastic zitjes die duurzaam zijn, gemakkelijk te monteren en comfortabel voor stuntrijden. Andere stuntsteppen hebben metalen zittingen die je meer evenwicht geven bij het stuntrijden, maar extra tijd kunnen kosten om ze te monteren of af te stellen als ze afneembaar zijn. In tegenstelling tot de meeste bars en zadels hebben stuntstep zadels geen invloed op andere prestatie-aspecten van stuntsteppen. Het zijn gewoon accessoires om je rit comfortabeler te maken.

Dit zijn maar enkele van de overwegingen bij het kopen van een stuntstep voor volwassenen. Je zult ook willen nadenken over kleuren, handgrepen , stickers , knijpers (voor knarren) en stuntstep accessoires zoals stuntpennen, zadels en verlichting.

Bekijk ook: onze top 5 van elektrische steps voor kinderen.