De top 5 voedingskussens voor tweelingen

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 2

Een voedingskussen is een klein kussen of kussentje dat je tijdens het geven van borstvoeding tussen jezelf en je tweeling in legt. Het kan pijn in je onderrug, armen, schouders, nek, of gezicht tijdens de borstvoeding helpen voorkomen door je baby’s steun te geven.

Over onze top 5 van tweeling voedingskussens

In onze top 5 van beste tweeling voedingkussens hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Voordelen van een tweeling voedingskussen

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat de voordelen zijn van het gebruik van een voedingskussen? Hier zijn er een paar:

  1. Voedingskussens maken het gemakkelijker om elke baby juist te positioneren als je probeert ze allebei tegelijk te voeden. Met twee baby’s is dat geen gemakkelijke opgave! Je kunt ook merken dat je twee handen vrij nodig hebt om beide baby’s tegelijk vast te houden met één hand per baby. Als dat zo is, geeft het plaatsen van een kussen onder elke arm je de nodige steun om je beide kleintjes comfortabel tegen je aan te houden.
  2. Sommige tweeling borstvoedingskussens hebben een ronding aan de achterkant, waar je de hoofdjes van je baby’s in kunt leggen. Ze liggen dan iets verhoogd, wat ze comfortabeler maakt en ze zullen niet tussen mama’s arm en lichaam naar beneden glijden terwijl ze ze voedt.
  3. Voedingskussens voor tweelingen maken een optimale positionering van beide tweelingen tijdens het voeden mogelijk. Als je maar één kussen hebt om vast te houden, zou je moeder haar armen in wat onhandige houdingen moeten verdraaien om elke baby op dezelfde hoogte te krijgen als de andere. Dit betekent dat je melktoevoer misschien niet volhoudt of dat het tot tepelbeschadiging kan leiden als je probeert de ene baby met een gewoon kussen op te stutten terwijl de andere onder de buik wordt gehouden. Tweelingen hebben twee kussens nodig, zodat er enige verhoging is tussen hun buik en hun hoofd.
  4. Zo comfortabel mogelijk liggen tijdens het geven van borstvoeding is belangrijk, vooral als je van plan bent het lang te doen! Je kunt tweelingvoedingskussens ook gebruiken bij flesvoeding, dus ze hebben daar een dubbel voordeel. Sommige borstvoedingskussens hebben zakjes waarin je zacht speelgoed of andere kleine voorwerpen kunt stoppen, zodat je ze niet tussen je benen of op de bank verliest. De beste manier om uit te vinden waarom een voedingskussen goed is voor jou en je baby’s is er zelf een uit te proberen – maar raadpleeg altijd eerst je arts voor je iets nieuws doet tijdens de borstvoeding .

Waar moet je op letten bij aankoop?

Zoals bij veel aankopen is het belangrijk om na te gaan of je na aankoop tevreden zult zijn met je kussen of niet. Sommige kussens zijn enkelzijdig, terwijl andere een dubbele kant hebben, wat betekent dat er twee verschillende kussens in één zijn. Het beste tweeling borstvoedingskussen heeft drie dingen:

Comfort – voor moeder en baby

Het is van cruciaal belang dat het voedingskussen comfortabel is voor zowel moeder als kind. Als je borstvoeding geeft, kan het langdurig rechtop zitten druk uitoefenen op je rugspieren. Die druk kan zich zelfs tot in het bekkengebied uitbreiden als het te lang duurt, waardoor je spieren overbelast raken of gewrichten beschadigd raken door het langdurig zitten. Het gebruik van een ergonomisch ontworpen tweeling borstvoedingskussen zorgt ervoor dat je je meer ontspannen voelt bij het voeden van jebaby’s en het helpt je ook om pijn of verrekkingen in de onderrug en het bekkengebied te voorkomen.

Comfort – voor vader

Zoogkussens kunnen ook gebruikt worden na het geven van borstvoeding. Als je van plan bent je baby’s vast te houden terwijl je ze flesvoeding geeft, geeft een goed borstvoedingskussen je man dat extra beetje steun dat hij nodig heeft om twee baby’s tegelijk vast te houden. Net zoals mama’s comfort belangrijk is bij het uitzoeken van het juiste tweeling borstvoedingskussen, moet je ook papa niet vergeten!

Ondersteuning – voor beide tweelingen

Een groot deel van tweeling voedingskussens bestaat uit het geven van de juiste hoeveelheid steun aan elke baby. Het is gemakkelijker om twee zuigelingen correct te positioneren met een kussen tussen hen in, maar ze moeten toch voldoende ruimte tussen elkaar hebben zodat je achterover kunt leunen. Dit betekent dat het kussen volledige steun moet bieden, maar ook groot genoeg moet zijn om jou en je baby’s zonder al te veel moeite of ongemak tussen de ‘vleugels’ te laten passen.

Het is het allerbelangrijkste dat het tweeling borstvoedingskussen goed aanvoelt voor zowel moeder als tweeling! Comfort is niet iets waarop je kunt inleveren, zeker niet als het tijd is om te voeden. Een goed borstvoedingskussen maakt het verschil in hoe lang een voeding duurt en welke mate van comfort een moeder daarbij ervaart. Je moet zowel aan je persoonlijke behoeften als aan die van je baby’s denken voordat je een tweeling borstvoedingskussen uitzoekt . Denk eraan – koop er geen online zonder het eerst uitgeprobeerd te hebben!