Waar moet je je boxmobiel ophangen?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Als je een nieuwe baby verwacht, of je hebt je nieuwe vreugdebundel al uit het ziekenhuis mee naar huis genomen, is een van de eerste dingen waar je aan denkt wat je voor hem zult moeten kopen. Het kan overweldigend zijn al die verschillende benodigdheden te kopen die baby’s tegenwoordig nodig hebben. Eén ding waar de meeste mensen niet aan denken tot het zover is, is waar ze de mobiel van hun baby zullen ophangen.

De plaats waar de mobiel hangt

Veel ouders vragen zich af of ze de mobiel van hun baby boven de wieg moeten hangen of moeten wachten tot hij wat ouder is voor ze hem boven zijn speelplek hangen. Hoewel er niet echt een antwoord op deze vraag is, zijn er toch enkele factoren die de ene plaats beter kunnen maken dan de andere. Hier is wat informatie over waar je je boxmobiel voor je baby het beste kunt ophangen.

Mobieltjes in het wiegje van de baby

Hoewel de meeste ouders zouden denken dat een mobiel boven het wiegje van de baby de beste plaats is om je boxmobiel op te hangen, is dat eigenlijk niet zo. Dit komt omdat een baby, als hij ouder wordt, in zijn wieg begint te staan. Als dit eenmaal gebeurt, kan hij, als er iets boven hangt, proberen het vast te grijpen en er bovenop te klimmen. Dit kan gevaarlijk voor hem zijn als je niet in de buurt bent. Er is maar één zo’n geval voor nodig om je baby een verwonding of letsel te laten oplopen. Hoewel voorzichtigheid met alle veiligheidsmaatregelen belangrijk is bij de verzorging van baby’s, moet koste wat kost vermeden worden dat er iets te dicht bij hen in de buurt komt terwijl ze slapen. Het laatste wat jewillen doen is het risico lopen dat ze stikken als ze ergens in verstrikt raken of er te hard aan trekken.

Boxmobiels boven baby’s speelplek

Als de baby eenmaal begint te kruipen, kun je overwegen om je boxmobiel boven zijn speelplek te hangen. Dit is er een prima plaats voor omdat hij zich dan kan concentreren op de voorwerpen en geluiden die uit de mobiel komen terwijl hij met zijn speelgoed speelt. Het kan hem ook helpen oorzaak en gevolg te leren door te kijken hoe de dieren zich bewegen als hij ze met zijn ogen baadt. Er is tenslotte niet veel beters dan leren op zo’n jonge leeftijd! Bedenk wel dat, omdat hij zal rondkruipen en onder de mobiel zal spelen, die vrij ver weg moet staan vanwaar hij is om ongelukken te voorkomen.

Waar jij bent, zal de baby zijn

Bedenk bij het bepalen van de beste plaats om je boxmobiel voor je baby op te hangen dat hij het grootste deel van zijn tijd op één plaats doorbrengt. Zorg ervoor dat deze plek waar je kiest alle stopcontacten in de buurt heeft, zodat je hem kunt aansluiten als dat nodig is. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het verwisselen van batterijen telkens als ze op zijn of over te weinig sap tijdens het zingen. Je moet er ook voor zorgen dat er geen brede kieren zijn tussen de vloer en de plaats waar je het toestel wilt ophangen, zodat er geen gevaar is dat het omvalt.

Op zoek naar een boxmobiel? Bekijk dan onze top 5 van beste zwarte boxmobiels.