Wat helpt het beste tegen rimpels wanneer smeren niet meer werkt?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Wanneer je een leeftijd bereikt waarop gezichtscrèmes niet meer voldoende zijn om de tekenen van veroudering zoals rimpels tegen te gaan, wordt het tijd om alternatieven te overwegen. De huidige schoonheidsmarkt zit vol met verbazingwekkende en effectieve opties en behandelingen die je kunnen helpen rimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Botox tegen rimpels

Botox is een populaire optie voor mensen die rimpels willen verminderen. Het is een injecteerbare behandeling die de gezichtsspieren ontspant die rimpels veroorzaken waardoor de huid gladder wordt. De effecten van Botox duren meestal drie tot vier maanden en moeten voor onderhoud meerdere keren per jaar worden herhaald.

Chemische peelings

Een chemische peeling is een andere populaire optie als gezichtscrèmes niet meer werken. Deze behandeling bestaat uit een chemische oplossing die op het gezicht wordt aangebracht om de huid te exfoliëren en te verjongen. Het verwijdert de beschadigde buitenste huidlaag en bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Chemische peelings zijn vooral effectief voor het behandelen van rimpels, schade door de zon, ouderdomsvlekken en andere tekenen van veroudering.

Profhilo voor een natuurlijke glow

Profhilo is een relatief nieuw product waarbij injecties met 100% puur hyaluronzuur (HA) worden gebruikt. Hyaluronzuur is een natuurlijke lichaamseigen stof die de huid voller maakt en rimpels vermindert doordat het vocht aantrekt. De injecties worden niet gebruikt om rimpels op te vullen, maar om de collageenproductie te stimuleren, waardoor extra volume wordt gecreëerd en rimpels minder zichtbaar worden. De effecten van Profhilo zijn meestal na 2 – 6 weken zichtbaar en de resultaten houden ongeveer zes maanden aan. Profhilo geeft een ongekende glow en zorgt voor een jeugdige frisse uitstraling. 

Morpheus8

Morpheus8 is een radiofrequentie behandeling die diepe rimpels en lijntjes aanpakt. De behandeling werkt door warmte-energie af te geven in de diepere lagen van de huid om de collageenproductie te stimuleren en de huidmatrix te remodelleren. Morpheus8 is minimaal invasief en kan worden gebruikt voor het gezicht, de hals, de buik en nog veel meer. De resultaten zijn direct na de behandeling zichtbaar en blijven in de weken daarna verbeteren.

Kortom, als gezichtscrèmes hun werk niet meer doen dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven die rimpels kunnen verminderen. Het is belangrijk om een ervaren en deskundige cosmetisch arts te raadplegen voor advies. Zij kunnen je helpen inzicht te krijgen in je individuele behoeften en bepalen welke behandeling de beste resultaten oplevert.