Wat voor effect heeft een boxmobiel op een baby?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Vraag: Welk effect heeft een levenloos voorwerp op een baby? Je vraagt je misschien af, “wat is het nut van een boxmobiel?” Een boxmobiel vermaakt je kind en biedt tegelijk veiligheid. Maar hoe zit het met andere voorwerpen? Werken mobielen omdat ze vermaak of veiligheid bieden? Of allebei? In dit artikel, zullen we het effect van mobiele boxen op een baby ontdekken.

Om veilig te zijn is het belangrijk te begrijpen hoe je kind op zijn omgeving reageert. Wat met de specifieke omgeving zelf? Eén zo’n omgeving is een speelpen (mobiel inbegrepen). Een box is bedoeld als een plaats waar baby’s kunnen slapen, rusten en spelen.Ze worden soms binnen en soms buiten gebruikt. Maar wat doet een levenloos voorwerp als een boxmobiel precies?

Positieve invloed op cognitieve ontwikkeling

Een studie uitgevoerd aan de Durham Universiteit vergeleek het gedrag van kinderen die op verschillende leeftijden blootgesteld waren aan mobiles met die van kinderen die dat niet waren . Men ontdekte dat zuigelingen die vroeg aan mobieltjes waren blootgesteld minder huilden en vocaliseerden dan die zonder vroege blootstelling. Ook vormden zuigelingen met vroegere toegang gemakkelijker veilige hechtingen, en degenen met latere toegang vormden onzekere gehechtheid. Vroege blootstelling aan mobieltjes had ook een positief effect op de cognitieve ontwikkeling, wat leidde tot stijgingen van de indexen voor mentale ontwikkeling tussen 12 en 24 maanden.

De studie gebruikte geluidsprikkels om te testen hoe deze interactie tussen kind en mobieltje de ontwikkeling van de hersenen kan beïnvloeden . Bij het testen van kinderen van zowel 4-5 weken oud als 8-9 weken oud bleek dat er een toename was van het huilen van zuigelingen na het horen van bepaalde geluiden. Deze verandering in gedrag wees erop dat hun hersenen de geluidsprikkel als gevaarlijk of bedreigend registreerden, waardoor hun “vlucht of vecht” reactie geactiveerd werd . Dus hoewel mobieltjes je baby veiligheid bieden, helpen ze ook bij de ontwikkeling van zijn hersenen door hem te leren dat hij zijn omgeving kan sturen om verschillende reacties te activeren (dit iswaarom sommige kinderen ophouden met huilen als hun ouders de kamer verlaten).

Takeaway: Mobieltjes bieden veiligheid en vermaak aan zuigelingen en bevorderen tegelijk de ontwikkeling van de hersenen.

Op zoek naar een boxmobiel? Bekijk dan onze top 5 van beste zwarte boxmobiels.