Welke speeltjes zijn populair voor een babygym?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Het beste speelgoed voor baby’s past in de categorieën muziek, lichtgevende activiteitenmat, geluiden en vormen. Baby’s worden aangetrokken door felle kleuren en muzikale geluiden, dus speelgoed kiezen met beide zal hun aandacht langer vasthouden dan andere soorten speelgoed.

Als je baby de verlichting van zijn speelgym niet mooi vindt, kun je er een overwegen met natuurlijk zonlicht. Net als volwassenen hebben baby’s zonlicht nodig voor een goede gezondheid.

Je moet nieuw stoffen of plastic speelgoed dat je koopt schoonmaken voor je het aan je zuigeling geeft. Schoonmaken is vooral belangrijk als iemand anders dan jijzelf het voorwerp gebruikt heeft, want dan loop je het risico dat je baby blootgesteld wordt aan huisstofmijt of huishoudkiemen.

Je moet vermijden speelgoed te kopen dat van hard plastic is, want baby’s kunnen het in hun mond stoppen. Plastic bevat ook ftalaten, chemische stoffen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, dus je moet je baby zo veel mogelijk uit de buurt van plastic houden.

Baby’s moeten aan de spieren in hun handen en armen werken als ze leren rechtop te zitten. Speelgoed dat een baby daarbij helpt is heel geschikt om mee te spelen of om mee te voeden als het aan een kinderstoel bevestigd wordt. Zoek speelgoed met stapelringen of zachte blokken met gemakkelijk grijpbare hoeken.

Vermijd ook speelgoed met touwtjes langer dan 12 centimeter, want die vormen een gevaar voor wurging. Zorg ervoor dat alle touwtjes en koordjes veilig opgeborgen zijn wanneer je baby met een stuk speelgoed begint te spelen.

Op zoek naar een babygym? Bekijk dan ook onze top 5 houten babygyms.