De top 3 wifi versterkers voor buiten (access points)

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 2

Lekker buiten in de tuin op je laptop werken is zeker in de zomer heerlijk. Met een wereld waarin thuiswerken ook steeds gebruikelijker is wil je dan wel goede internetverbinding hebben. Dat is in de praktijk echter vaak een groot struikelblok. In de tuin zit je ver van je router af waardoor de verbinding vaak slecht is. Met een access point (versterker van je netwerk) kan je je internetverbinding flink verbeteren.

Een normale Wifi versterker (of repeater) is zeker binnenshuis een prima oplossing. Eenmaal buiten zijn ze minder geschikt als Wifi. Het Wifi-signaal wordt met een repeater buitenshuis instabiel en gaat vervolgens haperen, wat uiteraard ongwenst is tijdens het kijken van Netflix, YouTube of andere streamingdiensten. Met een repeater (versterker) wordt de Wifi-snelheid gehalveerd. Dit komt met name, omdat buitenmuren het signaal hinderen en negatief beïnvloeden. Kies daarom voor een access point voor in je tuin. Wij hebben de top 3 van wifi versterkers (access points) voor buiten op een rijtje gezet.

Over onze top 3 van Wifi versterkers voor buiten

In onze top 3 van beste wifi versterkers voor buiten hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wat is een Wi-Fi versterker voor buiten?

Een Wi-Fi versterker voor buiten, ook wel bekend als een outdoor Wi-Fi extender, is een apparaat dat is ontworpen om het bereik en de sterkte van je draadloze internetverbinding te vergroten in buitenomgevingen. Het fungeert als een brug tussen je bestaande Wi-Fi-router en de buitenruimte waar je een betere signaalontvangst wilt hebben. Met een Wi-Fi versterker voor buiten kun je genieten van een stabiele en betrouwbare internetverbinding, zelfs als je ver van je router verwijderd bent.

Hoe werkt een Wi-Fi versterker voor buiten?

Een Wi-Fi versterker voor buiten werkt op een vergelijkbare manier als een gewone Wi-Fi extender. Het ontvangt het bestaande Wi-Fi-signaal van je router en versterkt het om het bereik uit te breiden. Het apparaat zendt het versterkte signaal vervolgens uit naar de buitenruimte, waardoor je daar toegang hebt tot een sterkere Wi-Fi-verbinding.

Het is belangrijk op te merken dat een Wi-Fi versterker voor buiten moet worden geplaatst op een locatie waar het nog een sterk Wi-Fi-signaal kan ontvangen van je router. Dit betekent dat je een plek moet kiezen die zich binnen het bereik van je bestaande Wi-Fi-netwerk bevindt, maar ook dicht genoeg bij de buitenruimte waar je de dekking wilt verbeteren.

Voordelen van een Wi-Fi versterker voor buiten

Het gebruik van een Wi-Fi versterker voor buiten biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Uitgebreid bereik: Met een Wi-Fi versterker voor buiten kun je het bereik van je draadloze internetverbinding vergroten, zodat je in de tuin, op het terras of op andere buitenlocaties van een betere signaalontvangst kunt genieten.
 2. Verbeterde signaalsterkte: De versterker zorgt voor een sterk en stabiel Wi-Fi-signaal, zelfs in gebieden waar het oorspronkelijke signaal zwak is. Dit betekent snellere downloads, soepelere streaming en betrouwbare verbindingen.
 3. Flexibiliteit en mobiliteit: Met een Wi-Fi versterker voor buiten kun je je draadloze apparaten gebruiken waar je maar wilt in de buurt van je woning, zonder je zorgen te maken over signaalproblemen.
 4. Weerbestendigheid: Een goede Wi-Fi versterker voor buiten is ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen, zoals regen, zon en wind. Hierdoor kan het langdurig en betrouwbaar buitenshuis functioneren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Wi-Fi versterker voor buiten?

Bij het kiezen van een Wi-Fi versterker voor buiten zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Bereik: Controleer het bereik van de versterker om ervoor te zorgen dat het voldoende is om de gewenste buitenruimte te bestrijken.
 2. Signaalsterkte: Kijk naar de signaalsterkte die de versterker kan bieden. Een hogere signaalversterking zorgt over het algemeen voor een betere prestatie buitenshuis.
 3. Weerbestendigheid: Zorg ervoor dat de versterker geschikt is voor buitengebruik en dat het bestand is tegen de weersomstandigheden in jouw omgeving.
 4. Installatiegemak: Overweeg de installatieprocedure en controleer of het apparaat wordt geleverd met duidelijke instructies.

Installatie van een Wi-Fi versterker voor buiten

De installatie van een Wi-Fi versterker voor buiten is over het algemeen eenvoudig en vereist geen technische expertise. Hier zijn de algemene stappen die je moet volgen:

 1. Plaats de versterker op een locatie binnen het bereik van je router en dichtbij de buitenruimte waar je de dekking wilt verbeteren.
 2. Sluit de versterker aan op een stopcontact en wacht tot het apparaat is opgestart.
 3. Maak verbinding met het Wi-Fi-netwerk van de versterker via je draadloze apparaat.
 4. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien, inclusief het invoeren van het wachtwoord van je bestaande Wi-Fi-netwerk.

Na de installatie zou je moeten kunnen genieten van een verbeterd Wi-Fi-signaal buitenshuis.

Tips voor het optimaliseren van je Wi-Fi-signaal buitenshuis

Naast het gebruik van een Wi-Fi versterker voor buiten, zijn er enkele aanvullende tips die je kunt volgen om je Wi-Fi-signaal buitenshuis te optimaliseren:

 1. Plaats je router op een centrale locatie in je huis om een betere dekking te bieden.
 2. Zorg voor een vrije ruimte rond je router en vermijd fysieke obstakels die het signaal kunnen blokkeren.
 3. Gebruik een router met meerdere antennes om het signaal in verschillende richtingen te verspreiden.
 4. Maak gebruik van beveiligingsprotocollen, zoals WPA2, om ongeautoriseerde toegang tot je netwerk te voorkomen.
 5. Overweeg het gebruik van een mesh-netwerksysteem als je een groot buitengebied wilt bestrijken met een sterk Wi-Fi-signaal.