Industriële wijnkast: De 5 beste van 2023

Laat een beoordeling achter

4.3 / 5. Aantal ratings: 23

Een wijnkast is een interessante aanwinst voor je huis, of hij nu in de eetkamer, de woonkamer of de keuken staat. Het kan voor vele doeleinden gebruikt worden, waaronder bergruimte voor flessen wijn en andere dranken; een servicestation voor belangrijke sterke dranken die bij speciale gelegenheden gebruikt worden. Tegenwoordig zien we veel wijnkasten met een industrieel uiterlijk. Dat is niet voor niks: deze woonstijl is niet alleen stoer, maar ook nog eens erg trendy.

Over onze top 5 van wijnkasten met een industriële look

In onze top 5 van beste industriële wijnkasten hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waarom een industriële wijnkast?

De industriële look is nu populairder dan ooit. Deze stijl van inrichten wordt vaak gebruikt in bars of restaurants. Het ademt iets rauws, ongepolijsts en rustieks, wat veel mensen aanspreekt. Want wie houdt er niet van de ongerepte charmes van de natuur.

Veel fabrikanten hebben deze trend ingezien en bieden hun producten dienovereenkomstig gestileerd aan. De industriële wijnkasten onderscheiden zich van andere modellen doordat ze tegelijk bijzonder robuust en stijlvol zijn.

Een industrieel vormgegeven wijnkast moet natuurlijk functioneel zijn, maar dat is maar één kant van de medaille: hij ziet er ook goed genoeg uit om een ereplaats in je interieur te verdienen , Of het nu is om wijnflessen in op te bergen of als een ruimte waar je altijd wat te drinken kunt pakken.

Ruimte

Met dat in gedachten moet je beslissen hoeveel ruimte je eigenlijk nodig hebt en hoeveel flessen je er mooi in denkt te passen. Gelukkig genoeg hebben we dit ondervangen – we hebben onderzoek gedaan en drie kasten gevonden die elk een iets andere uitstraling en functionaliteit hebben: een heeft een meer traditionele vormgeving en twee andere hebben een meer industriële look. Welke je ook het mooist vindt, alle drie de modellen bieden iets unieks en bruikbaars.

Bekijk ook: de 5 beste wijnkasten met 2 zones

Grootte

Sommige mensen bewaren hun drank graag thuis, terwijl anderen de voorkeur geven aan een extravagante wijnkast omdat ze willen kunnen drinken wat bij hun smaak of stemming past. Als je tot de laatste groep mensen behoort, dan heb je een grote kast nodig voor je flessen.

Natuurlijk kan het ook geen kwaad als deze kast goed bij je inrichting past. Gelukkig genoeg is er geen gebrek aan verschillende stijlen en ontwerpen die zelfs de meest kieskeurige klanten zeker zullen aanspreken. Kijk maar eens naar deze drie modellen: elk heeft zijn eigen unieke stijl en zou zeker mooi passen in elk modern huishouden!

Kleiner formaat? Bekijk dan de 5 beste kleine wijnkasten

Stijl

Eén ding waar je absoluut rekening mee moet houden als je een product als dit koopt, is hoe het afstraalt op het totaalbeeld van je woonruimte. Dit heeft niet alleen betrekking op de kleur van de kast, maar ook op de grootte en de vorm.

Bekijk ook: de 5 beste zwarte wijnkasten

Materiaal

Het materiaal waarmee de kast gemaakt is, heeft een sterke invloed op de duurzaamheid en stevigheid ervan. Kies je voor een meer rustieke stijl, wees dan bereid een iets hogere prijs te betalen, want er zijn robuuste materialen nodig om dit uiterlijk een natuurlijke uitstraling te geven.

Poten

Verder zijn de poten van de kasten er in verschillende vormen en maten, die hun uiterlijk gemakkelijk kunnen maken of breken. Je moet beslissen wat voor vloerbedekking je hebt – of dat hardhouten vloeren zijn of badkamertegels – en je model dienovereenkomstig kiezen. Zo eindig je niet met een onstabiele kast die wiebelt telkens als er iemand langs loopt.

Prijs

Een laatste overweging die gemaakt moet worden bij het kopen van een wijnkast is hoeveel geld je ervoor wilt uittrekken. Als je een slankere en luxueuzere stijl wilt, wees dan bereid een hogere prijs te betalen. We hebben echter drie verschillende modellen gevonden die bij elk budget passen: wat je voorkeuren ook zijn, er is beslist iets voor jou!

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Hoe onderhoud ik mijn kast?

Het onderhoud van je industriële wijnkast is heel eenvoudig. In de meeste gevallen is het gewoon een kwestie van de buitenkant schoonvegen met een vochtige doek en laten drogen voordat je eventuele strepen wegpoetst voor een gladde afwerking. Om de zoveel tijd moet je alle scharnieren en bouten aan de binnenkant van de kast oliën om ze in goede staat te houden.

Welke wijnen kunnen in een industriële wijnkast bewaard worden?

Het mooie van industriële wijnkasten is dat ze gemaakt zijn van materialen die lucht doorlaten, wat betekent dat ze perfect zijn om wijnen gedurende lange tijd te laten rijpen. Je kunt in deze kasten zowel rode als witte wijnen op verschillende temperaturen bewaren

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de meeste gevallen moet je minstens 30 centimeter muurruimte beschikbaar hebben om je kast te monteren. De precieze hoeveelheid flessen die de kast zal bevatten wordt bepaald door de afmetingen en de vorm, dus kijk hier naar onze afmetingen

Wat als mijn woonruimte niet veel muurruimte heeft?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende stijlen en ontwerpen op de markt – sommige kasten passen zelfs mooi in kleine hoekjes of op boekenkasten. Als je dit soort ontwerpen verkiest boven iets dat alleen op de vloer staat, kijk dan eens in onze gids om te zien wat geschikt is voor jou!