Zwarte wijnkast: Koopgids & Aanbevelingen

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 2

Wijnkasten zijn een geweldige aanwinst voor elk huis. Ze kunnen gebruikt worden om praktische redenen of gewoon als een manier om ter decoratie meer bergruimte toe te voegen. In het geval van wijnverzamelaars bieden ze niet alleen een handige plaats om je wijnverzameling op te bergen, maar ook een esthetisch aangename manier om ermee op te scheppen! Veel mensen vragen zich af welke het beste materiaal is voor een wijnkast. Sommigen geven de voorkeur aan hout, terwijl anderen commercieel glas of metaal gebruiken. Een zwarte wijnkast kan een mooie aanwinst voor je huis zijn en ter decoratie meer bergruimte toevoegen.

Over onze top 5 van zwarte wijnkasten

In onze top 5 van beste zwarte wijnkasten hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

De wijnkast: een onmisbaar meubel voor iedere wijnliefhebber

Een onmisbaar voorwerp van elk huis is een wijnkast van goede kwaliteit. Ongeacht de grootte van de wijnverzamelaar zijn er allerlei soorten wijnkasten op de markt, van kleine aan de muur bevestigde of staande tot grote keukenkasten met lange houten laden, technologisch geavanceerde digitale temperatuurgeregelde tot dure massief eiken barkasten die allemaal verschillende capaciteiten hebben voor het opbergen van verschillende soorten hoeveelheden flessen, hetzij op planken, hetzij in laden die uit verschillende materialen bestaan, zoals staal, bamboe, glas, enz.

Bescherm je wijn

De allereerste behoefte is een betrouwbare plaats om wijnflessen op te bergen: een koele donkere plaats. De bedoeling van een wijnkast is wijn te beschermen tegen blootstelling aan hitte, licht en trillingen, die de fragiele nuances van de drank, die door kenners zo gewaardeerd worden, kunnen aantasten.

Daarom is het belangrijk dat elke moderne verzamelaar ten minste één wijnkast van goede kwaliteit voor zijn of haar verzameling heeft. Zelfs als je pas begint met het verzamelen van wijnen, is het de moeite waard te investeren in een goede stevige bewaarkast. Begin dan, wanneer je budget het toelaat, fijne wijnen te kopen en de schappen te vullen. Een andere prachtige reden om een elegante houten of roestvrij stalen wijnbewaarkast te bezitten is eenvoudig dat azijn goed veroudert, terwijl de meeste andere dranken na opening niet veel verouderen (bier bijvoorbeeld).

Hoe kies je de juiste zwarte wijnkast?

De soort opslagruimte die je nodig hebt, bepaalt de grootte en vorm van je wijnkast. Als je een houten wijnkast koopt, koop er dan geen die helemaal van spaanplaat gemaakt is. Zoek een massief houten constructie met multiplex panelen. Dit zijn de zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een wijnkast:

Ruimte

Je keuze moet ook afhangen van hoeveel ruimte je in je huis hebt om de kast op te bergen. Wijnkasten variëren in grootte, afhankelijk van wat ze moeten opbergen, dus een idee hebben van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt helpt het zoekproces in te perken. Zoals de meeste producten is het, als je weet wat je zoekt, gemakkelijker om het online te vinden of door catalogi te kijken dan door de stad te rijden om verschillende voorwerpen uit te proberen.

Meerdere soorten wijnen bewaren in één kast? Bekijk dan onze top 5 wijnkasten met 2 zones.

Materiaalkeuze

Veel mensen vragen zich af wat het beste materiaal is voor een wijnkast. Sommigen geven de voorkeur aan hout, terwijl anderen commercieel glas of metaal gebruiken. Een wijnkast van zwart metaal kan een mooie aanwinst voor je huis zijn en meer bergruimte ter decoratie toevoegen. Als je een houten wijnkast koopt, koop er dan niet een die helemaal van spaanplaat gemaakt is. Zoek een constructie van massief hout met multiplex panelen . Je keuze moet ook afhangen van hoeveel ruimte je in je huis hebt om de kast op te bergen.

Bekijk ook: de 5 beste industriële wijnkasten

Veelgestelde vragen

Hoeveel wijn kan een kast bevatten?

De hoeveelheid wijn die er in kan, wordt bepaald door het type dat je koopt. Een eenvoudige vrijstaande kast zal slechts plaats hebben voor twee of drie flessen, terwijl luxe modellen tot 400 flessen kunnen bewaren, afhankelijk van de grootte van de inhoud. De meeste kasten zijn gemaakt met een gemiddelde maat fles, 750 ml, in gedachten, maar er zijn verschillende maten die je naar je persoonlijke voorkeur kunt kopen. Sommige kasten hebben geen deuren, zodat ze niet meer ruimte innemen dan de eigenlijke ruimte waar ze staan.

Op zoek naar een klein formaat? Bekijk dan onze 5 beste wijnkastjes

Waar moet ik mijn zwarte metalen wijnkast plaatsen?

Zolang je een constante temperatuur rond de 13 graden Celsius handhaaft, zouden je rode wijnen het in een kast bij deze temperatuur prima moeten doen als je niet een kelder of een andere koele bewaarplaats hebben. Hoewel je je witte wijnen niet in de koelkast wilt zetten, is het het beste als ze niet langer dan 24 uur bij kamertemperatuur bewaard worden. Het is ook aan te raden je wijnkast nooit naast een heet apparaat zoals een oven of afwasmachine te zetten, want dat kan de vochtigheid veranderen en de smaak van je wijnen aantasten.

Wat voor hout moet ik zoeken als ik een houten wijnkast koop?

Koop alleen massief hout met triplex panelen en geen spaanplaat . Deze zullen duurder zijn dan kasten gemaakt met MDF (medium-density fiberboard) maar ze zullen ook veel langer meegaan en vocht beter buiten houden dan hun goedkopere tegenhangers. Bij het kiezen van de kleur van je houten, is het beter te gaan voor een donkerder houtsoort die af en toe vingerafdrukken en krassen verbergt.

Wat betekent RH voor wijnkasten?

RH staat voor relatieve vochtigheid en heeft te maken met hoeveel vocht er in de lucht rond je kast zit, wat de conditie van je wijnen beïnvloedt als ze er in bewaard worden. Het ideale bereik van de luchtvochtigheid ligt tussen 50-75 procent, hoewel 60-65 procent ook goed werkt. Als je in een gebied bent met bijzonder droge of vochtige lucht, moet je misschien investeren in een luchtbevochtiger of ontvochtiger voor je kast.