Wijnkastje: de 5 beste van 2023

Laat een beoordeling achter

4.3 / 5. Aantal ratings: 27

Een kleine wijnkast is niet echt een luxeproduct, maar hij kan wel veel vreugde brengen voor de niet wijndrinker. Een van de beste dingen aan het hebben van een wijnkastje is dat ze vaak discreter zijn dan grotere versies . Een kleiner wijnbewaarkastje betekent dat je je geld kunt besparen, want de kleine bergruimten zijn minder duur in aanschaf.

Over onze top 5 van kleine wijnkasten

In onze top 5 van beste wijnkastjes hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Koopcriteria voor een kleine wijnkast

Als het tijd wordt om een wijnkast te kopen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Dit is niet alleen voor toekomstig gemak, maar ook omdat elk type wijnkast andere criteria heeft waar ze zich aan houden.

Welke maat is nodig?

Het eerste wat je moet doen als je een kleine wijnkast koopt, is bepalen hoeveel ruimte je in je huis beschikbaar hebt. Bedenk om te beginnen dat als het mogelijk is er een of twee centimeter extra ruimte naast te zetten, dat ook goed zou zijn. Misschien wil je de mogelijkheid hebben om het toestel in een iets grotere ruimte te zetten dan je nu van plan bent te hebben. Het kan altijd verplaatst worden en later een andere bestemming krijgen.

Als de beschikbare ruimte bepaald is, bepaal je hoeveelwijn die je wilt bewaren. Gebruik je hem alleen voor af en toe een feestje, dan is de kans groot dat een paar flessen volstaan. Wordt hij regelmatiger gebruikt, dan is waarschijnlijk iets van 16-20 wijnflessen wat je op het oog hebt.

Materiaal van de wijnkast

Je kleine wijnkast kan van hout of van metaal gemaakt zijn . Metaal heeft de neiging minder geur af te geven als het nieuw is en heeft het voordeel dat het in de meeste gevallen langer meegaat, waarbij de meeste kasten een levensduur hebben van meer dan 20 jaar voor ze vervangen moeten worden. Natuurlijk zijn er uitzonderingen waar dit niet opgaat… Maar metalen elementen kosten meestal tweemaal zoveel als houten elementen.

Houten elementen moeten meestal om de vijf jaar opnieuw geverfd of gelakt worden ofzo. Metalen elementen hoef je alleen schoon te maken met water en azijn, als dat nodig is.

Functionaliteiten

Andere dingen waar je op moet letten bij het kopen van een kleine wijnkast zijn of de deurscharnieren omkeerbaar zijn of niet, hoe dik de wanden zijn voor extra isolatie, wat voor sluitmechanisme hij heeft, hoeveel verlichting er geboden wordt door middel van lampen of andere middelen, of hij geleverd wordt met opbergmogelijkheden zoals dienbladen waarop flessen kunnen rusten.

Het leuke van een klein wijnkabinet kopen is dat het niet groot en omvangrijk hoeft te zijn. In feite betekent het kleinere formaat dat je kunt kiezen uit een ruimer aanbod van stijlen – vele zijn speciaal voor dit doel gemaakt.

Als je zin hebt om er iets heel bijzonders aan toe te voegen, zijn er wijnkasten in de vorm van beroemde gebouwen of kunstwerken. Ook komen sommige luxueuze wijnkasten met extra voorzieningen zoals temperatuurinstellingen, extra lampen en meer bergruimte tegen een hoger prijsniveau. Aan welke optie je ook de voorkeur geeft, als je weet waar je op moet letten bij het kopen van een klein wijnkabinet zou er geen enkel probleem moeten zijn!

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

1. Wat zijn de verschillende soorten wijnkasten?

Er zijn vijf hoofdsoorten kleine wijnkasten die je kunt kopen: De minibar, kaststijlmeubel, kelderstijlmeubel, hoekmeubel en dubbeldeursmeubel.

2. Wat is een minibar?

Een minibar is goed voor mensen die maar af en toe drinken, of die in hun huis maar weinig bergruimte hebben. Omdat hij geen verwarmingsfunctie heeft, heeft hij geen extra isolatie nodig om de temperatuur steeds stabiel te houden. Daardoor zijn ze veel goedkoper dan andere modellen – maar ook minder praktisch voor het bewaren van grotere hoeveelheden wijn die op een bepaalde temperatuur bewaard moeten worden. Ze bieden meestal plaats aan ongeveer zes standaard flessen plus tot vier magnum flessen met ruim voldoendeopbergruimte voor andere voorwerpen zoals glazen, champagneglazen enzovoort.

3. Hoe ziet een wijnkast in kaststijl eruit?

Een kleine wijnkast in kaststijl lijkt erg op een ouderwetse houten kast met deuren die naar boven opengaan. Ze hebben meestal ongeveer zes standaard flessen plus vier magnum flessen opbergruimte binnenin . Voor extra opbergruimte zijn er onderaan ook lades die gebruikt kunnen worden om andere dingen in op te bergen, zoals kurkentrekkers, linnen servetten en dergelijke. Dit type kleine wijnkast is ideaal als je je wijnen ergens meer open wilt bewaren, waar het gemakkelijk is te zien wat er in voorraad is zonder steeds een deur te openen. Het is ook een goede keuze als je niethouden van het idee dat deuren dichtslaan als je ze opent.

4. Wat is een wijnkast in kelderstijl?

Een wijnkast in kelderstijl heeft meestal ongeveer zes standaard flessen plus vier magnum flessen opbergruimte binnenin . Ze zijn vaak ingebouwd in houten dressoirs of andere soorten meubels, met lades waarin extra’s zoals linnen servetten en kurkentrekkers opgeborgen kunnen worden. Maar wat deze kasten zo bijzonder maakt is het feit dat ze ook geleverd worden met dienbladen waarop je je wijnflessen kunt leggen voor extra isolatie tijdens het bewaren. Dit betekent dat je wijnen langer op de ideale temperatuur blijven dan wanneer je ze in een gewone kleine kast zou bewaren!