Witte kapstok: De 5 beste van 2023

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Witte kapstokken zijn een soort kledinghangers die gebruikt worden om mantels, jassen en andere kledingstukken op te bergen. Kapstokken kunnen vrijstaand of aan de muur bevestigd zijn (wat meer bergruimte mogelijk maakt). In ons uitgebreide overzicht hebben we de beste witte kapstokken verzameld.

Over onze top 5 van witte kapstokken

In onze top 5 van beste witte kapstokken hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Waarom kiezen voor een witte kapstok?

Een witte kapstok laat je ruimte er schoon en helder uitzien, wat heel belangrijk is in medische kantoren. Je wilt er zeker van zijn dat patiënten je kantoorruimte op een positieve manier zien! Wit past ook goed bij de meeste kleurenschema’s.

De meeste mensen kiezen dit type hangkast omdat je er meer hangende opbergruimte mee kunt creëren. Met een vrijstaande garderobe kun je veel jassen aan een enkel meubelstuk hangen, wat kan helpen om de rommel te verminderen en tijd te besparen bij het zoeken naar voorwerpen of voorwerpen die gerepareerd moeten worden.

Soorten kapstokken

Vrijstaande kapstokken: Een vrijstaand rek is ideaal voor plaatsen met weinig ruimte. Dit type kleerhanger hoeft niet geïnstalleerd te worden, waardoor je geld kunt besparen op de kosten voor professionele installaties of gereedschap om hem zelf te installeren. Dit kan echter een tweesnijdend zwaard zijn, want je moet de perfecte plaats vinden waar je kapstok niemand in de weg zit. Als iemand het per ongeluk omver schopt, kan dat schade aanrichten aan zowel het kledingstuk als de vloer.

Als je meer bezorgd bent om ruimtebesparing dan om veiligheid, dan is een vrijstaande witte kapstok misschien beter voor je kantooromgeving. Een vrijstaande kleerhanger neemt minder vloeroppervlak in beslag dan andere soorten rekken. Sommige modellen zijn ook inklapbaar als je een nog kleinere voetafdruk wilt als

Aan de muur bevestigde rekken: Aan de muur bevestigde rekken bieden meer opbergruimte omdat ze minder vloeroppervlak innemen dan vrijstaande. Vrijstaande exemplaren kunnen echter worden opgeborgen als ze niet gebruikt worden, terwijl wandkapstokken meestal permanent bevestigd worden.

Het is belangrijk de ruimte waar je je kapstok wilt plaatsen op te meten voor je een stijl kiest. Dit omvat ook het meten van de hoogte van het plafond, want veel soorten vrijstaande rekken vereisen een plafond dat hoog genoeg is om er iemand onderdoor te laten lopen. Aan de muur bevestigde exemplaren hebben niet zoveel hoofdruimte nodig, maar vereisen nog steeds minstens 40 – 45 inch (1 meter) verticale ruimte.

Waar moet je je witte kapstok installeren?

Denk, voor je een witte kapstok koopt of installeert, goed na over wat er in de loop van de tijd mee zal gebeuren en wie er dagelijks toegang toe heeft. Als er kinderen in de buurt kunnen zijn, vermijd dan dat je het in de buurt van iets plaatst dat kan kantelen Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een witte kapstok:

Vrijstaand of aan de muur bevestigen?

Vrijstaande rekken zien er meestal aantrekkelijker uit dan aan de muur bevestigde. Dit komt omdat ze je toelaten alle kledingstukken te zien die aan het rek hangen, in plaats van dat ze achter muren verborgen zijn. Vrijstaande modellen kunnen echter duurder en omvangrijker zijn dan hun aan de muur bevestigde tegenhangers. Kies je een vrijstaand exemplaar voor je ruimte, let er dan op dat het verstelbare hangerarmen heeft, zodat alle jassen goed op de hangers passen! Dit helpt kreukels en andere beschadigingen aan kledingstukken te voorkomen, terwijl je kantoor er netjes blijft uitzien.

Aan de muur bevestigde kapstokken nemen vaak minder bruikbare vloerruimte in dan vrijstaande rekken doen. De garage of kastof waar kinderen op zouden kunnen proberen te klimmen.

Hoeveelheid gewicht

Als de kapstok voor jassen gebruikt gaat worden, heb je een stevige structuur nodig en voldoende brede tussenruimten tussen de hangers (5 – 10 inch, 12 – 25 cm). Kledingstukken zoals jassen aan kortere haken hangen spaart ruimte en kan handiger zijn voor volwassenen die elke dag een pak of zakelijke kleding dragen.

Haken

Haken moeten ook sterk genoeg zijn om zware voorwerpen te kunnen dragen. Als je kantoor seizoensgebonden bezoekers heeft die de haak vaak gebruiken, kies dan een duurzaam model met dikke haken en metalen schroeven. Zorg ervoor dat hij zonder problemen winterjassen voor mannen en trenchcoats voor vrouwen kan dragen!

Ruimte

Vergeet niet dat de meeste vrijstaande rekken geen deuren of afgesloten achterwanden hebben, wat betekent dat er altijd risico dat jassen van de haak vallen of gekreukt raken als iemand er per ongeluk aan trekt. Gebruik draadhangers in plaats van plastic hangers, die bij zware belasting gemakkelijk vervormen en kleding beschadigen.