De 3 beste wokbranders van 2023

Welkom bij onze grote wokbrander test van 2023. Hier stellen we alle wokbranders op een rij die het beste uit de test komen op basis van verschillende facetten. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting beschreven van de beste wokbranders op de markt.

Over onze top 3 van beste wokbranders

In onze top 5 van beste wokbranders hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Hoe uniek is de wokbrander? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Wokbrander top 5 (de beste van 2023)

#ProductGasVermogen
1Konder WokbranderPropaan3000 Watt
2Kemper Gietijzeren 1 pit WokbranderPropaan7500 Watt
3Broilfire – Wok brander 3 pootGas7500 Watt

Waarom kiezen voor een wokbrander?

Met een wokbrander zorg je dat een extreem hoge, gelijkmatige warmte wordt afgegeven over een groot oppervlakte aan de ronde onderkant van de wokpan. Met een wokbrander heb je de mogelijkheid om de wok zodanig te verhitten dat je op korte termijn een heerlijke wokmaaltijd serveert.

Normaal gesproken wokken veel mensen op een normaal gaspit. Door het onvoldoende vermogen is dit eigenlijk niet voldoende om te kunnen wokken. Met een wokbrander heb je een consistente warmtebron waarmee een hoge temperatuur bereikt kan worden.

Zo kies je de beste wokbrander

  • Als je uit bent om te wokken kies dan een wokbrander waarin een wokpan met ronde bodem bruikbaar is
  • Platte wokbranders zijn juist perfect voor alle pannen met platte bodem
  • Het echte wokken doe je op heet vuur, we raden minimaal 5000 watt vermogen aan
  • Binnenshuis koken? Kies dan een kookplaat met ingebouwde wokbrander

Welke wokbranders zijn er?

Er zijn in principe twee verschillende soorten wokbranders:

  • 1. Losstaande wokbranders
  • 2. kookplaten met aparte wokbrander, zowel gas als inductie.

Losstaande wokbranders

De vrijstaande wokbranders zien we het meest terug. Desalniettemin is het aanbod in Nederland nog wat karig. Vrijstaande branders sluit je aan op een gasfles met butaan of propaan en gebruik je daarom uit veiligheid buiten. Deze constructie is vooral praktisch voor gebruik in de tuin, op de camping of op outdoor evenementen.

Het is belangrijk om te kiezen voor een veilige wokbrander, ook buiten. Kies een model dat beschikt over een thermische beveiliging die er voor zorgt dat de gastoevoer automatisch stopt wanneer je het vuur uitzet.

Kookplaat met ingebouwde wokbrander

Kan je keuken wel een nieuwe kookplaat gebruiken? Dan heb je de keuze uit zowel gas- en inductie kookplaten met een wokbrander. Deze speciale branders hebben een hoger vermogen dan de standaard gaspitjes die je vind op een kookplaat, vanaf 4500 watt.

Over de redactie

De schrijvers en redacteurs van Welkeisdebeste.nl schrijven met plezier de meest informatieve koopgidsen en informatieve artikelen over de meest uiteenlopende producten of diensten.

Neem bij vragen of interesse bij samenwerking contact op via e-mail: redactie.welkeisdebeste@gmail.com