Zadelkruk met rugleuning: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

3.8 / 5. Aantal ratings: 5

Hoe vind je de beste zadelkruk met leuning? Prijs is een belangrijk vergelijkingscriterium. De zadelkrukjes van verschillende prijsklassen kunnen sterk verschillen in functie en duurzaamheid, maar ze kunnen in die zin niet met elkaar vergeleken worden. Je kunt je eigenzadelkrukje met rugsteun, maar het zal nooit zo goed zijn als zadelkrukjes die in een winkel gekocht worden en in de loop van de tijd gebruikt worden. In deze top 5 vind je de beste zadelkrukken met leuning.

Over onze top 5 van beste zadelkrukken met rugleuning

In onze top 5 van beste zadelkrukken met rugleuning hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

#1 – Ergolution – Ergonomische zadelkruk met rugleuning – Zwart

Onze score: 8.6

De Ergolution Ergonomische zadelkruk met rugleuning is uitermate geschikt voor een optimale werkhouding en wordt al jaren door duizenden therapeuten en specialisten aanbevolen ter ondersteuning van de rug bij het werken of voor gebruik in huis.

Daarbij zorgt deze luxe werkkruk u dankzij de soepel lopende zwenkwielen een grote mobiliteit op de werkvloer. De ergonomie van het zadel en comfortabele rugsteun garandeert een groot zitcomfort en is geschikt voor langdurig en intensief gebruik. De Ergolution – Ergonomische zadelkrukken met rugleuning zijn ideaal voor het verbeteren van de zithouding bij langdurig zitten.

Producteigenschappen:

 • Rugleuning is verwijderbaar, zodat u de kruk ook kunt gebruiken zonder leuning
 • Verstelbare rugleuning
 • Lage gasvering
 • Chromen voetkruis inclusief beschermkap
 • Verrijdbaar dankzij de soepel lopende zwenkwielen
 • Kunstlederen zadelzitting
 • Geheel volgens ARBO norm
 • Traploos in hoogte verstelbaar
 • Zwenkwielen met chromen behuizing

Verkrijgbaar bij:

#2 – Alora zadelkruk met rugleuning zwart – verstelbaar in hoogte – ergonomisch

Onze score: 8.5

Met deze ergonomische Alora zadelkruk met rugleuning zwart kom je zonder rug- en nekklachten de dag door! Deze zadelkruk is voor extra comfort voorzien van een rugleuning en wordt daarom ook wel zadelstoel genoemd. De kruk is in hoogte verstelbaar van ca. 42-62 cm en is daarmee het meest geschikt voor personen met een lichaamslengte vanaf ca. 1.68m.

Door de speciaal gevormde zitting staat je bekken automatisch in de juiste stand en neem je een verantwoorde, actieve zithouding aan. Door een zadelkruk te gebruiken voorkom je overbelasting en stimuleer je de bloedsomloop, stofwisseling en zelfs vetverbranding. Een zadelkruk is dus ideaal wanneer je lange tijd in dezelfde houding moet zitten.

Verkrijgbaar bij:

#3 – VDD Zadelkruk rugleuning ergonomisch kantelbaar – kapperskruk – tabouret – hoogte verstelbaar

Onze score: 8.2

Personen die veelal staand werken en of regelmatig repeterende handelingen verrichten hebben een sterk verhoogde kans op gezondheidsklachten. Dankzij deze zwarte kapperskruk zadelstoel met ergonomische verstelbare zadelzitting en kantelbare rugleuning werkt u automatisch in een natuurlijke en actieve houding.

De ergonomich gevormde zadelzitting met verstelbare rugleuning zorgen voor extra steun in de rug en voor een gezonde werkhouding. De kans op lichamelijke ongemakken verminderen hierdoor aanzienlijk. Deze zadelkruk tabouret is traploos in hoogte verstelbaar van 45 cm tot 58 cm waardoor uw ergonomische werkhoogte gegarandeerd is. De stabiliteit wordt gewaarborgd door een zeer sterk onderstel wat standaard voorzien is van een klasse 3 gaslift en soepel lopende zwenkwielen voor grote bewegingsvrijheid op uw werkplek. Een zadelkruk zadelstoel is een perfect hulpmiddel in huis bij huishoudelijke werkzaamheden of voor dagelijks intensief gebruik in een professionele werkomgeving. Voor alle specifieke afmetingen zie specificatie foto.

Verkrijgbaar bij:

#4 – Zadelkruk Met Rugleuning Nikki -Kapperskruk – Zwart – Goets

Onze score: 8.1

Verbeter je werkhouding en voorkom en verminder pijnklachten met deze ergonomische zadelkruk met rugleuning. De kruk is traploos in hoogte verstelbaar van ca. 42-62 cm vanaf het onderstel gemeten en is daardoor geschikt voor personen met een lichaamslengte vanaf ca. 1.68m.

De zwarte zadelkruk is voorzien van een speciaal gevormde zitting. Deze zorgt ervoor dat je je bekken vanzelf in de juiste stand kantelt en je zo een actieve zithouding aanneemt. Door het gebruik van een zadelkruk voorkom je overbelasting en stimuleer je de bloedsomloop, stofwisseling en vetverbranding. De rugleuning biedt extra ondersteuning en comfort. Deze zadelkruk is dus ideaal voor (werk)situaties waarin je lange tijd in dezelfde houding zit.

Verkrijgbaar bij:

#5 – Ergonomische Tabouret Kruk Met Rugleuning – Draaikruk Op Wielen

Onze score: 7.8

De tabouret kruk heeft een stevig, stabiel frame. De strakke chromen afwerking draagt bij aan de moderne uitstraling. De hoogwaardige kunstleren bekleding is slijtvast, gemakkelijk te onderhouden en geeft de stoel een vleugje elegantie. Dankzij het gasveermechanisme is de salonstoel in hoogte verstelbaar. Hij is voorzien van 5 wieltjes waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Aangezien je 360 graden kunt ronddraaien kan je in alle vrijheid genieten van deze stoel.

Kenmerken:

 • Hoogwaardige draaikruk met rugleuning.
 • Praktisch verstelbaar. Middels de metalen hendel kunt u de hoogte van de zitting traploos en moeiteloos aanpassen van 45 tot 57 cm.
 • 360 graden draaibaar.
 • Extra dikke vulling(tot 8 cm) voor een zacht en comfortabele zitten!
 • Het oppervlak van hoogwaardig en zwart PU-kunstleer is gemakkelijk te reinigen en voelt zeer comfortabel aan.
 • Goede bewegingsvrijheid – dankzij de stevige basis en 5 soepel rollende wielen kunt u de kruk vrijelijk verplaatsen.

Verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Het is belangrijk dat het zadelkrukje stabiel is en niet wiebelt als je erop zit. Het zadelkrukje moet geschikt zijn voor verschillende doeleinden: sommige mensen doen hun werk terwijl ze op het zadelkrukje zitten, anderen proberen zich gewoon te ontspannen dankzij de zadelzitting.

Makkelijk schoon houden

Het zadelkrukje moet gemakkelijk schoon te houden zijn. Het maakt niet uit of het van natuurlijk leer of van synthetisch materiaal gemaakt is.

Let op de omgeving

Zorg ervoor dat het zadelkrukje bij zijn omgeving past. Het is belangrijk dat je een zadelkrukje vindt dat bij je kamer past maar je ook plezier geeft om naar te kijken.

Ergonomisch

Zadelkrukjes voor kantoorwerk moeten voldoen aan ergonomische eisen . Het zadelkrukje moet zich aanpassen aan de hoogte van je werktafel. Een zadelkruk die verstelbaar is, betekent dat je de zadelkruk altijd op de juiste manier zult gebruiken en dat je geen last van je rug krijgt als je de hele dag werkt, schrijft of typt.

Hoeveel geld moet ik investeren?

De goedkoopste zadelkrukjes kosten ongeveer € 100 , maar er zijn ook heel goedkope modellen (onder € 50) die alleen geschikt zijn als je kindwil zijn of haar kamer inrichten

Welke zadelkruk is het beste?

De zadelkrukjes die we in deze top 5 aanbevelen voldoen aan de eisen van veel consumenten en laten je ook zien welke kwaliteiten een zadelkrukje moet hebben. Je kunt een zadelstoel vinden die geschikt is voor je eigen doeleinden: of het nu is voor kantoorwerk, lezen , naaien en meer. De zadelzitjes zijn gemaakt van leer en variëren in prijs van € 170 tot € 260.

Welke materialen en soorten zijn er?

Er zijn zowel zadelkrukjes met natuurlijk leer als zadelkrukjes van synthetisch materiaal.Hoe moeten zadelkrukken schoongemaakt worden? Er zijn zadelkrukjes met afneembare zadelzittingen die in de wasmachine gewassen kunnen worden. Er zijn zadelkrukjes van synthetisch materiaal die een zadelzitting van leer hebben. De zadelzittingen kunnen verwijderd worden en dan gemakkelijk schoongemaakt of vervangen worden als dat nodig is .

Kan ik een zadelkrukje zonder rugleuning krijgen?

Ja, er zijn ook zadelkrukjes zonder rugleuning. De zogenaamde zadelstoelen zijn de goedkoopste optie in vergelijking met andere zadelkrukjes. Een zadelstoel lijkt op een kleine fauteuil. Hij heeft geen strak omlijnde vormgeving, maar wel een beklede zitting die overal gebruikt kan worden