De top 5 beste zitkussens voor je bank

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Banken zijn duur en ze kunnen oncomfortabel zijn als je niet de juiste kussens hebt. Met een goede set kussens kun je ervoor zorgen dat je gasten of jijzelf nog vele jaren van dit meubelstuk genieten. Er zijn veel producten op de markt als het gaat om het zoeken naar de beste zitkussens, maar wij stelden een lijst samen van vijf uitstekende producten die je een comfortabele zitplaats zullen geven.

Over onze top 5 van zitkussens voor je bank

In onze top 5 van beste zitkussens voor je bank hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Kies het juiste zitkussen voor je bank

Je bent dus op zoek naar een nieuw zitkussen om je oude te vervangen – maar waar moet je precies op letten? Hieronder lopen we enkele basis vuistregels door die je kunnen helpen de juiste pasvorm te kiezen.

1) Pas je stijl aan op je omgeving

Eerst zul je moeten beslissen waar het zitmeubel in je huis komt te staan. Staat het in een woonkamer of studio? Zal het gasten meteen opvallen als ze door de deur lopen? Of is dit kussen bedoeld voor een kinderkamer waar plaats en stijl niet zo belangrijk zijn? De antwoorden op deze vragen helpen je om te bepalen welk materiaal en welke kleur het beste werken!

2) Let op de maat!

Bij online bestellen loop je gemakkelijk in de val om de gebruikelijke stap bij het controleren van de maten over te slaan. Je kunt het immers gewoon terugsturen, toch? Helaas is dit niet altijd zo eenvoudig. Hoewel de meeste bedrijven nauwkeurige maattabellen beschikbaar hebben in de productbeschrijvingen of anderszins op hun websites, doet niet iedereen dit – wat betekent dat sommige mensen met een verkeerd bemeten kussen kunnen eindigen als ze het ontvangen! Om problemen te vermijden zijn er 2 stappen die je moet volgen:

  • Controleer eerst zorgvuldig de afmetingen. Is er meer dan een centimeter verschil tussen de twee afmetingen? Zo ja, dan kun je misschien beter een ander model of een andere winkel kiezen.
  • Ten tweede, meet je bank op! Je kunt dat dan vergelijken met de maattabel om dubbel te controleren of je het juiste kussen besteld hebt

3) Bij twijfel – ga voor de grote variant

Als je moeite hebt te kiezen tussen twee gelijksoortige kussens met verschillende afmetingen, bestel dan altijd de grotere. Het is beter wat extra ruimte op je zitplaats te hebben dan te weinig ruimte en een oncomfortabele pasvorm! Comfort is hier de sleutel, dus wees niet bang om te investeren in producten die aan al je behoeften voldoen .

4) Heb ik ook een rugkussen nodig?

Ja, je hebt een rugkussen nodig! Onze ervaring is dat het altijd beter is om op kussens te stapelen dan je later met het gedoe van terugbrengen te moeten bezighouden.

Materiaal van een zitkussen voor je bank

Er zijn verschillende soorten materialen beschikbaar voor je zitkussen. Het populairst is de standaard microvezel, maar er is ook traagschuim en andere soorten die nog meer comfort kunnen bieden. Hieronder nemen we de voor- en nadelen van elke optie door, om je te helpen kiezen wat voor jou het beste werkt!

Microvezel kussens

Voordelen: De meest betaalbare keuze op de markt – prima als tijdelijke oplossing voordat je een beslissing neemt over welk model het beste bij je past, want het is gemakkelijk te vervangen . Een ander voordeel is dat ze tijdens gebruik niet veel plaats nodig hebben om op te bergen

Nadelen: Ze gaan niet zo lang mee als traagschuim of gelkussens – meestal zo’n 3 jaar tegenover gemiddeld 5+ . Ze hebben ook de neiging omworden snel plat en verliezen hun vorm als er regelmatig op gezeten wordt

Kussens van traagschuim

Voordelen: De beste optie voor comfort – traagschuim past zich aan de rondingen van het menselijk lichaam aan en zal niet platdrukken als iemand erop gaat zitten . Dit is vooral belangrijk als je een gezinslid hebt dat extra steun nodig heeft. Traagschuim gaat ook langer mee dan microvezel, meestal zo’n 5 jaar of langer voor het vervangen moet worden . Het hoeft tussen gebruik niet opgeschud of gepluisd te worden, maar gewoon in zijn oorspronkelijke vorm op te ploffen

Nadelen: Ze zijn vrij duur in vergelijking met andere materialen. Als je denkt dat dit een probleem kan zijn, kijk dan rond naar waardebonnen of coupons voor je je aankoop doet!

Gel kussens

Voordelen: De beste mix tussen comfort en prijs – gel is een soort traagschuim, maar het is ook goedkoper dan de meeste soorten van dit materiaal . Gelkussens kunnen betaalbaarder zijn zonder enig verlies in kwaliteit van prestatie! Ze gaan meestal zo’n 3 jaar mee

Nadelen: Geen

Balvormige zitkussens (lucht of water)

Voordelen: Je krijgt de grootst mogelijke steun, vooral voor je rug en schouders! Deze kussens zijn geweldig voor mensen die elke dag uren op hun bank willen zitten. Je merkt beslist een verschil als je op een zit na op een gewoon kussen gezeten te hebben. Het verlicht de druk op de wervelkolom , waardoor de pijn sterk verminderten vermoeidheid!

Een ander voordeel van bolvormige zitkussens is dat ze heel geschikt zijn voor mensen met allerlei rugproblemen. Of je nu een hernia, scoliose of een andere kwaal hebt – het zal gemakkelijker zijn om op dit soort kussen te zitten dan op een gewoon kussen . Ze maken je zithouding ook ergonomischer, wat allerlei pijnen en kwalen (vooral in de onderrug) helpt voorkomen. Voor zwangere vrouwen die het grootste deel van de dag zittend doorbrengen – zijn deze kussens gewoonweg fantastisch!

Nadelen: Duurste optie.

Veelgestelde vragen

1) Hoe maak ik ze schoon?

Dat hangt van je kussen af! Als de hoes afneembaar is, moet je hem eraf halen en apart wassen. Zo niet, verwijder dan voorzichtig stof of vlekken met een natte spons of doek (gebruik geen agressieve chemicaliën – dat kan het materiaal ruïneren). Hang het ergens te drogen.

2) Hoe repareer ik mijn zitkussen als de vulling eruit komt?

Je kunt je zitkussen misschien repareren met een naald en wat draad. Als je meer informatie nodig hebt, kijk dan in deze gids

3) Wat voor soort vulling moet ik zoeken?

Dat hangt af van je voorkeur! Je kunt kussens krijgen die gevuld zijnmet één materiaal of een combinatie ervan. Er zijn kussens gevuld met polyester, microvezel, traagschuim, gel en meer – zoek maar eens het materiaal dat je het meest comfortabel lijkt!