De 5 beste zonnehemels van 2023

Laat een beoordeling achter

3.3 / 5. Aantal ratings: 3

Zonnehemels zijn een geweldige manier om een natuurlijk ogende bruine kleur te krijgen zonder tijd in de zon te hoeven doorbrengen. Zonnebanken geven je een gelijkmatige bruine kleur en kunnen helpen littekens en striae te vervagen.

Over onze top 5 van zonnehemels

In onze top 5 van beste zonnehemels hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Hoe werken zonnebanken?

Zonnebanken zenden UVB en UVA stralen uit die ervoor zorgen dat je huid melanine aanmaakt. Melanine is het pigment dat je huid zijn kleur geeft en het wordt sneller aangemaakt als je blootgesteld wordt aan UVB stralen. De UVA stralen van de zonnebank helpen ook je huid te bevochtigen, zodat ze er gezond en gebruind uitziet.

Waar moet ik op letten voordat ik een zonnehemel gebruik?

Het eerste wat je moet overwegen is of je wel of niet überhaupt een zonnebank gebruiken. Als je een lichte teint hebt, rood haar, of sproeten, heb je meer kans om te verbranden dan bruin te worden. Mensen met psoriasis, eczeem, of andere huidaandoeningen moeten ook zonnebanken vermijden.

Je moet ook rekening houden met het tijdstip van de dag waarop je de zonnebank zult gebruiken. Zonnebanken stralen de meeste UVB stralen uit tussen 10 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags, dus het is beter ze niet tijdens die uren te gebruiken. Je moet ook het gebruik van een zonnebank vermijden als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Welk type zonnebank is het beste voor mij?

Er zijn drie soorten zonnebanken: staand, liggend en cabine. Zonnebanken in een cabine zijn het beste voor mensen die een diepe, donkere bruine kleur willen krijgen. Liggende bedden zijn beter voor mensen die een gelijkmatige bruining willen. Staande bedden zijn goed voor mensen die zich op specifieke delen van hun lichaam willen richten.

Hoe vaak moet ik een zonnehemel gebruiken?

De hoeveelheid tijd die je in een zonneluifel moet doorbrengen hangt af van je huidtype. Mensen met een lichte huid mogen een zonnekap maar 5-10 minuten per keer gebruiken, terwijl mensen met een donkere huid ze tot 30 minuten per keer kunnen gebruiken. Je moet ook vermijden een zonnekap elke dag te gebruiken, want dat kan schadelijk zijn voor je huid. Probeer ze niet meer dan twee keer per week te gebruiken.

Gids voor het vinden van de juiste zonnehemel

Als je een zonnehemel zoekt, is het belangrijk er een te vinden die je een perfecte bruine kleur geeft. Hier zijn enkele dingen die je moet overwegen bij het kiezen van een zonnebank:

1. Type zonnebank

Er zijn twee soorten zonnebanken: conventionele en UVA. Conventionele zonnebanken gebruiken UVB licht, dat is het soort licht dat zonnebrand veroorzaakt. UVA zonnebanken gebruiken UVA licht, dat minder intens is dan UVB licht maar toch huidbeschadiging kan veroorzaken. Als je een veilige manier zoekt om bruin te worden, kies dan een UVA zonnebank.

2. Timing

Sommige zonnebanken hebben vooraf ingestelde timers, terwijl je met anderestel zelf de tijd in. Als je nieuw bent met bruinen, begin dan met een korte tijd (10-15 minuten) en werk geleidelijk naar boven toe.

3. Intensiteit

De intensiteit van een zonnebank wordt gemeten in joule. Hoe hoger de joule-waarde, hoe intenser het licht is. Als je diep bruin wilt worden, kies dan een zonnebank met een hoge joule-waarde. Wil je alleen je huid bruinen, kies er dan een met een lagere waardering.

4. Grootte

Sommige zonnebanken zijn groot genoeg voor twee personen, terwijl andere maar voor één persoon zijn. Als je een bed met iemand anders deelt, zorg er dan voor dat jullie allebei dezelfde joule-waardering hebben.

5. Veiligheidsvoorzieningen

Sommige zonnebanken hebben veiligheidsvoorzieningen zoals timers en alarmen die het bed na een bepaalde tijd uitschakelen. Als je je zorgen maakt over de veiligheid, kies dan een bed met deze voorzieningen.

6. Prijs

Zonnebanken kunnen in prijs variëren van € 100 tot € 1.000. Kies er een die bij je budget past.

Veelgestelde vragen

Wie mag geen zonnebank gebruiken?

Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, mensen met een lichte teint, rood haar of sproeten, en mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem kunnen beter geen zonnebank gebruiken.

Wat is het verschil tussen UVA en UVB stralen?

UVA stralen zijn minder intens dan UVB stralen, maar kunnen nog steeds huidbeschadiging veroorzaken. UVB stralen zijn het soort licht dat zonnebrand veroorzaakt.

Hoe lang moet ik in een zonnebank liggen?

De hoeveelheid tijd die je in een zonnebank moet doorbrengen hangt af van je huidtype. Mensen met een lichte huid mogen een zonnekap maar 5-10 minuten per keer gebruiken.