Top 5 beste zwembril op sterkte van 2023

Home » Top 5 beste zwembril op sterkte van 2022

De 4 beste zwembrillen op sterkte van 2023

Laat een beoordeling achter

4.7 / 5. Aantal ratings: 3

Voor iedere zwemfanaat kan een zwembril vaak niet ontbreken bij het zwemmen. Een zwembril op sterkte biedt daarbij de uitkomst voor de zwemfanaat met een wat slechter zicht. Met deze top 4 van beste zwembrillen op sterkte duik jij straks weer het water in met een goed zicht!

Over onze top 4 van beste zwembrillen op sterkte

In onze top 4 van beste zwembrillen op sterkte hebben we een lijst samengesteld op basis van verschillende criteria. Hoe is de kwaliteit? Hoe duur is de zwembril? Wat zijn de ervaringen van gebruikers? Bij ons vind je een compleet overzicht van producten en details om voor jezelf een geschikte keuze te maken.

Zwembrillen op sterkte top 4

#ProductAnti-condensScore
1Lovetoswim – Zwembril op sterkteJa9.6
2Opmost – Zwembril op sterkteJa9.2
3View – Zwembril op sterkteJa8.3
4Swans – SRXCL-M Clear Yellow – Zwembril op sterktJa8.0

Shopgids: Beste zwembril op sterkte kiezen

Bij het kiezen van de beste zwembril op sterkte zijn er maar twee zaken echt belangrijk: de zwembril past goed en zit lekker. Omdat je comfortabel wilt kunnen zwemmen wil je niet continu bezig zijn met het bijstellen van je zwembril of jezelf irriteren, omdat de zwembril op sterkte niet lekker zit.

Verder kan je zelf nog specifieke wensen hebben: donkere glazen of juist lichte glazen. Gespiegeld of juist niet. Er is niet een eenduidige beste zwembril. Het blijft ontzettend persoonlijk met wat men fijn vindt.

Het is bij het op doen van een zwembril op sterkte belangrijk dat je de bril past en dat deze zuigt rondom je ogen ZONDER dat je de band om je hoofd doet. Als de bril 2 tot 3 seconden blijft zitten past hij goed. Dan hebben sommige merken ook nog verschillende type neusbruggen die je kunt bevestigen op je bril om de pasvorm nog fijner te laten zijn.

Waar je op moet letten bij een zwembril op sterkte?

Bij een normale bril of lenzen krijg je een sterkte geadviseerd die nogal kan verschillen ten opzichte van een zwembril op sterkte. Vanwege de lichtreflecties in het water, raden we je aan om 0,5 graden minder te kiezen dan je eigenlijk hebt. Kijk dit wel specifiek aan per type zwembril op sterkte. Sommige aanbieder hebben hier een ander advies voor.

Verschillende type glazen

Naast zwembrillen op sterkte wordt er nog meer onderscheid gemaakt in verschillende type glazen. Ieder type heeft zijn eigen kenmerken:

  • Gepolariseerd: bij deze zwembril wordt door het glas de reflectie verminderd. Dit type glas is vooral geschikt voor openwater zwemmers. Je hebt zo minder last van reflecterend water dat kan belemmeren tijdens het zwemmen.
  • Gespiegeld: ook bij deze zwembril wordt reflectie verminderd, maar minder sterk dan bij gepolariseerd. Je ziet gespiegelde glazen veelal bij wedstrijdzwemmers.
  • Verduisterde: dit zijn donkere glazen. Kunnen zowel goed binnen als in buitenwater worden gebruikt.
  • Helder / transparant: dit is voor de standaard zwembril en geeft het beste zicht voor in binnenzwembaden. Deze variant helpt niet goed tegen licht.

Openwater of binnenzwemmen met een zwembril

Als je gaat zwemmen moet je je afvragen waar je vooral in het water duikt. Is dat met name in  openwater of ben je meer een binnenzwemmer? Voor openwater zwemmen is er eigenlijk maar één ding goed van belang en dat is dat je ten alle tijden goed zicht hebt. Onderwater zie je dan misschien wel niets, als je bovenwater kijkt wil je wel goed kunnen zien.

Als het zonnetje schijnt dan is een bril met gespiegelde / getinte glazen prettig doordat ze schittering en inkomend licht verminderen. Heldere glazen zijn juist prettig op donkere (of bewolkte) dagen waar je juist zoveel mogelijk wilt kunnen zien

De grootste irritatie: beslaan van je zwembril op sterkte

De allergrootste irritatie die wij online teruglezen is de beslaande zwembril. Hoewel dit een terugkerende probleem is waar veel zwemmers mee te maken hebben zijn er toch wat kleine dingen waar je op kunt letten. Als je bril nieuw is probeer hem dan zo min mogelijk aan te raken aan de binnenkant. Des te langer blijft het beschermlaagje (anti-mist laagje) erop zitten. Zodra je eenmaal begint met wrijven (en spugen) dan beschadig je het anti-mist laagje en dan beslaat hij eerder.

Als je de bril opzet vanaf de kant, zonder dat de bril nog is nat geworden, is hij ook helder en alles is dan nog droog. Als de bril dan goed vacuüm trekt dan zal hij ook niet beslaan totdat je de vacuüm verbreekt. Dit helpt ook het beslaan van de zwembril tegen te gaan.

Helaas helpt bovenstaande niet altijd. Dan werken alleen nog maar de ouderwetse trucjes. Erin spugen en weer even schoonwassen.

Tips voor het tegengaan van beslaande zwembrillen

Dit zijn de tips die we online nog vinden voor het tegengaan van beslaande zwembrillen:

  • Sommige mensen gebruiken tandpasta om de binnenkant mee in te smeren. De tandpasta zorgt ervoor dat er geen condensatie kan optreden.
  • Een druppeltje Dreft (of soortgelijk)
  • Smeer wat scheerschuim op de binnenkant van je zwembril en laat dat 10 minuten intrekken. Als je dit vervolgens afspoelt zou de zwembril een tijdje niet meer moeten beslaan.

Meer handige artikelen over zwembrillen?

Ga naar de bovenkant